Kiitokset

Kiitokset

perjantai 14. syyskuuta 2012

Mitä emeritus-professori Kari Uusikylä sanoo Hellströmin Martista?

MYÖS politiikkaan on tullut sen verran häpyä, ettei juuri kukaan kehtaa kehua itse  itseään.  Uudehko toimintatapa on pyytää niitä ihmisiä, jotka tuntevat ehdokkaan ja jotka niin haluavat, kertomaan oma näkemyksensä ehdokkaasta. Olen pyytänyt tällaisia refereitä minulle tärkeiltä ihmisiltä, ja saanutkin sellaisen useilta.  Kaikki eivät halua liittää itseään millään lailla politiikkaan tai minuun, ja niin on hyvä.

Julkaisen tasaisin välein saamiani kannustusrivejä vaaleihin saakka satunnaisessa järjestyksessä.

ENSIMMÄISEKSI tulkoot emeritus-professori Kari Uusikylän lähettämät rivit. Kaikki tuntevat Uusikylän, eikö? Kari on leppymätön pedagogiikan puolustaja, joka on kirjoittanut upeita kirjoja. Minun suosikkini on ehdottomasti "Hyvä, paha opettaja". Mutta uskokaa tai älkää minä tunnen Uusikylän  ainakin vuodesta 1977 alkaen. Hän nimittäin jakoi tuolloin toukokuussa kurssilleni luokanopettajan kelpoisuustodistukset. Myöhemmin minulla on ollut suuri ilo tehdä töitä hänen kanssaan Helsingin yliopiston OKL:lla ja vielä myöhemmin Luokanopettaja-lehden parissa. Kari Uusikylä on saanut työstään paljon tunnuspalkintoja, mm. Luokanopettajaliiton reppumies-patsaan. Tämän vuoden Educassa hänet valittiin vuoden koulutusalan vaikuttajaksi.

Kari Uusikylä kirjoittaa näin Martista

"Politiikassa tarvitaan kipeästi ihmisiä, joilla järki ja sydän toimivat yhteistyössä. Kun tähän liitetään oppineisuus, elämänkokemus, tarmokkuus ja aito halu toimia lasten ja heikko-osaisten puolesta, saadaan kuva rehtori Martti Hellsrömin ominaisuuksista. Hieno mies, hieno opettaja.

Kari Uusikylä"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti